Induktionskogeplader er moderne, hurtige og økonomiske. I dag er induktion meget udbredt, men alligevel er der mange spørgsmål og myter om denne varmekilde. Lad os sammen besvare de mest almindelige spørgsmål om induktion og rydde luften af vejen en gang for alle.
1. Hvordan fungerer induktion?
Elektromagnetisk induktion er et meget interessant fysisk fænomen, som blev opdaget i begyndelsen af det nittende århundrede. I begyndelsen af det 20. århundrede forsøgte man at tage patent på de første induktionskomfurer, men uden held. Masseproduktion af induktionskogeplader fandt først sted mange år senere.
I modsætning til andre komfurer genereres varmen direkte i beholderens væg. Der er en spole i glaspladen, som en vekselstrøm passerer igennem, hvilket genererer et elektromagnetisk felt, som også forstyrres af gryden på pladen. På grund af materialets modstand er der et tab af energi, hvilket er ønskeligt i dette tilfælde, fordi det manifesterer sig som varme.
2. Hvilket kogegrej egner sig til induktion?
Når du køber en induktionskogeplade, behøver du ikke nødvendigvis at smide al opvasken ud. Du kan tjekke kogegrejets egnethed med et nemt eksperiment. Alt, hvad du behøver, er en simpel magnet. Hvis magneten klæber til kogegrejet, er det egnet til induktion.